+ 386 51 693 135 | janko.mehle@zgs.si | mag. Janko Mehle, vodja službe LPN

Skupinski lovi – pogoni divjih prašičev

Skupinski lov divjih prašičev izvajamo v Loviščih s posebnim namenom največkrat kot glasen pogon. Skupinski lov divjih prašičev sestavlja dogovorjeno število lovcev, ki se delijo na gonjače in strelce. Gonjači so izkušeni lovci, ki dobro poznajo teren in bivališča divjih prašičev. V primeru glasnega pogona se gonjači glasno, z udarjanjem palic ali uporabo ragelj oziroma s povzročanjem hrupa premikajo in usmerjajo divje prašiče do strelcev. Običajno gonjačem pri tem pomagajo tudi primerno izšolani lovski psi, ki najdejo divje prašiče v njihovih skrivališčih in jih glasno gonijo.

Pogon divjih prašičev na skupinskem lovu v LPN na Kočevskem

Skupinski lov divjih prašičev lahko na željo lovskih gostov organiziramo v naravi ali v oborah.

skupinski

Zadnja usklajevanje pred odhodom gonjačev in strelcev na skupinskem lovu v LPN Na Kočevskem

Skupinski lov divjega prašiča v naravi v Loviščih s posebnim namenom izvajamo v LPN Jelen, LPN na Kočevskem in LPN Kompas Peskovci. V LPN Jelen lov na divjega prašiča poteka v snežniških gozdovih, v LPN na Kočevskem pa v dinarskih gozdovih. Na obeh območjih so prisotne tudi vse tri velike zveri, rjavi medved, volk in ris. V LPN Kompas Peskovci poteka lov na divjega prašiča v gričevnatem območje panonske nižine, kjer se ga običajno kombinira z lovom na jelenjad.

Druženje po uspešno končanem skupinskem lovu v LPN na Kočevskem

Skupinski lov divjega prašiča v obori se izvaja v LPN na Kočevskem. V lovišču sta dve veliki obori, vsaka s površino več kot 1.000 ha. Divji prašič je primarna divjad v oborah. Poleg njega so prisotne tudi druge vrste divjadi, najpomembnejše so jelen, srnjak in damjak.

Pošljite povprašanje
[contact-form-7 id="665" title="Page contact"]

Prijavite se na e-novice

Obveščamo vas o novostih v naših loviščih!