+ 386 51 693 135 | janko.mehle@zgs.si | mag. Janko Mehle, vodja službe LPN

Skupinski lovi na jelenjadi

Skupinske love na jelenjad v Loviščih s posebnim namenom praviloma izvajamo kot tihe pogone ali pritiske, včasih pa pri lovu pomagajo tudi primerno izšolani lovski psi. Skupinski lov sestavlja dogovorjeno število lovcev, ki se delijo na gonjače in strelce. Gonjači so izkušeni lovci, ki dobro poznajo teren in gibanje jelenjadi v lovišču ter s počasnim in organiziranim premikanjem usmerjajo jelenjad do strelcev. Počasno premikanje jelenjadi zagotavlja lovskim gostom pravilno izbiro živali v skupini in natančen strel.

skupinski

Vodja skupinskega lova v LPN na Kočevskem je izkušen lovec, ki pozna lovišče in divjad v njej

Kljub temu se nekateri lovski gostje raje odločajo za glasne pogone, še zlasti kadar tak način lova kombiniramo z lovom na divje prašiče. Lovski gostje lahko v loviščih s posebnim namenom izbirajo med skupinskim lovom jelenjadi v naravi ali v obori.

Skupinski lov na jelenjad v naravi organizirajo v LPN Jelen in LPN na Kočevskem. V LPN Jelen poteka lov na območju snežniških gozdov, v LPN na Kočevskem pa v dinarskih gozdovih. Na obeh območjih je lov še posebej atraktiven, saj so v obeh loviščih prisotne tudi vse tri vrste velikih zveri, rjavi medved, volk in ris.

Uplenjen jelen na skupinskem lovu v LPN na Kočevskem

Skupinski lov na jelenjad v obori se izvaja v LPN na Kočevskem. V lovišču sta dve veliki obori, vsaka s površino več kot 1.000 ha. Primarna divjad v oborah je divji prašič. Poleg divjega prašiča in jelena so prisotne tudi druge vrste divjadi, najpomembnejši sta damjak in srnjak.

Skupinski lov organizira in vodi profesionalni lovec, ki pozna jelenjad in lovišče.

Pošljite povprašanje
[contact-form-7 id="665" title="Page contact"]

Prijavite se na e-novice

Obveščamo vas o novostih v naših loviščih!