+ 386 51 693 135 | janko.mehle@zgs.si | mag. Janko Mehle, vodja službe LPN

Lov race mlakarice

Lov race mlakarice je v Loviščih s posebnim namenom lahko organiziran kot samostojni lov na raco mlakarico ali pa v kombinaciji z drugimi vrstami male divjadi, kot so poljski zajec, fazan in poljska jerebica, ali pa celo v kombinaciji z lovom na parkljasto divjad.

Lovski gost se lahko odloči za lov race s pomočjo šolanih psov ptičarjev in šarivcev, ki šarijo po vodi, iščejo race in jih potem tudi dvignejo v zrak, ali pa za lov race mlakarice na večernem preletu, ko race preletavajo iz dnevnih bivališč na druga območja, kjer se prehranjujejo.

Za vse lovske goste je lov izključno race mlakarice organiziran v prvih tednih v septembru, v LPN Fazan Beltinci. Lov race mlakarice je organiziran tako, da psi dvigujejo race mlakarice iz, z ločjem zaraslih, vodnih površin ob Muri in njenih pritokih.

V loviščih s posebnim namenom pozneje, v oktobru in poznejših mesecih, lova izključno rac mlakaric več ne organiziramo, ampak ga kombiniramo z lovom drugih vrst male ali velike divjadi.

mlakarica

Območje Mure v LPN Fazan Beltinci

Lov race mlakarice v Loviščih s posebnim namenom izvajamo v LPN Fazan Beltinci, kjer je bivalni prostor race mlakarice ob Muri, in v LPN Ljubljanski vrh, kjer raca mlakarica biva ob reki Ljubljanici.

Lov izvajajo profesionalni lovci, ki poznajo lovišča in gibanje rac mlakaric v njih.

Pošljite povprašanje
[contact-form-7 id="665" title="Page contact"]

Prijavite se na e-novice

Obveščamo vas o novostih v naših loviščih!