+ 386 51 693 135 | janko.mehle@zgs.si | mag. Janko Mehle, vodja službe LPN

Lov poljskega zajca

V Loviščih s posebnim namenom se lahko lovski gost odloča med različnimi načini lova poljskega zajca. Način lova poljskega zajca je odvisno predvsem od tradicije v lovišču, letnega časa, vremena, dela dneva in drugo. Lov poljskega zajca je lahko organiziran kot individualni lov, v nižinskih loviščih pa se izvaja pretežno kot skupinski lov.

Poljske zajce običajno lovimo v manjših gozdičkih med kmetijskimi površinami in med primerno poraščenimi kmetijskimi površinami. Za skupinski lov poljskega zajca se lovski gostje najpogosteje odločajo za lov na brakadah. To pomeni, da lov na poljskega zajca poteka s pomočjo psov, ki iščejo zajce na odprtem polju, ali v gozdičkih, kjer glasno prepodijo poljske zajce proti lovcem.

Poljski zajec v nižinskem delu LPN Ljubljanski vrh

Lovski gostje lahko lovijo poljskega zajca v vseh Loviščih s posebnim namenom, vendar je daleč najuspešnejši lov v LPN Fazan Beltinci. Tu najpogosteje izvajamo lov s pomočjo šolanih lovskih psov ptičarjev, ki poljske zajce poiščejo ter pokažejo njihovo prisotnost vodniku oziroma lovskemu gostu s trdno stojo.

Lov izvajajo profesionalni lovci, ki poznajo lovišča in gibanje poljskih zajcev v njih.

Pošljite povprašanje
[contact-form-7 id="665" title="Page contact"]

Prijavite se na e-novice

Obveščamo vas o novostih v naših loviščih!