+ 386 51 693 135 | janko.mehle@zgs.si | mag. Janko Mehle, vodja službe LPN

Lov Poljske jerebice

Lov poljske jerebice je v loviščih s posebnim namenom lahko organiziran kot samostojni lov poljske jerebice ali pa v kombinaciji z drugimi vrstami male divjadi, kot so poljski zajec, fazan in raca mlakarica, ali pa celo v kombinaciji z lovom na parkljasto divjad.

Pri samostojnem lovu poljske jerebice se lovski gost lahko odloči za lov s kratkimi pogoni in odstrelom iz stojišč na leteče jerebice ali pa za lov poljske jerebice s pomočjo šolanih lovskih psov, zlasti ptičarjev. Psi z izvrstnim nosom najdejo poljske jerebice, jo s trdno stojo nakažejo vodniku ali lovcu in jo potem na povelje tudi preženejo z lože.

Poljski jerebici pred izstopom iz lože v LPN Fazan Beltinci

Lovski gostje se odločajo za lov poljske jerebice v kombinaciji z drugimi vrstami male divjadi pretežno v jutranjih urah ter v predelih z nižjo vegetacijo, ki vrstam male divjadi nudi dovolj kritja za njihov obstoj in preživetje.

V nekaterih primerih se lovski gostje odločajo za kombinacijo lova poljske jerebice v jutranjih urah in z večernim lovom na čakanje na parkljasto divjad.

jerebica

Poljska jerebica na prostem v LPN Fazan Beltinci

Lov poljske jerebice izvajamo v dveh Loviščih s posebnim namenom, v LPN Fazan Beltinci, kjer imajo tudi svoje vzrejališče poljskih jerebic, in LPN Kompas Peskovci, kjer je veliko obdelanih kmetijskih površin, ločenih z živimi mejami, ki so primerno bivalno okolje za poljske jerebice.

Lov izvajajo profesionalni lovci, ki poznajo lovišča in gibanje poljskih jerebic v njih.

Pošljite povprašanje
[contact-form-7 id="665" title="Page contact"]

Prijavite se na e-novice

Obveščamo vas o novostih v naših loviščih!