+ 386 51 693 135 | janko.mehle@zgs.si | mag. Janko Mehle, vodja službe LPN

Lov na druge vrste divjadi

Gre za tiste vrste divjadi, ki so na vaših loviščih redkeje zastopane.

Lov na muflona: mufloni živijo v prosti naravi v LPN Prodi Razor in v LPN Kozorog Kamnik, kjer jih je seveda možno tudi loviti. Lov na muflona je najuspešnejši v zimskih mesecih, ko ga lovimo pretežno na čakanje z visokih prež. Je pa muflona mogoče upleniti tudi v poletnem oziroma jesenskem času, ko lovimo druge vrste divjadi, običajno gamse. Mufloni v manjšem številu živijo tudi v obeh lovnih oborah v LPN na Kočevskem.

Kozorogi na solnici opazujejo okolico v LPN Kozorog Kamnik

Lov na kozoroga: ta vrsta lova spada med fizično najtežje, saj živijo kozorogi izključno v visokogorju. Lov poteka običajno na zalaz v kombinaciji s čakanjem na določenih mestih, kot so pasišča, solnice … Kozorogi živijo v LPN Kozorog Kamnik, kjer je običajno vsako leto možen odstrel manjšega števila živali.

divjadi

Kozorog v LPN Kozorog Kamnik

Uplenjen damjak v LPN Kopmas Peskovci

Lov na damjaka: damjaki živijo na območju LPN Kompas Peskovci in v obeh lovnih oborah v LPN na Kočevskem. Lov se običajno izvaja na zalaz ali na čakanje, možen pa je tudi na pogonih.

V LPN Ljubljanski vrh je prisoten tudi medved

Lov na rjavega medveda: odstrel je možen izključno na podlagi formalnega dovoljenja pristojnega ministrstva in poteka izključno na čakanje z visokih prež, običajno v jesenskem času v oktobru, novembru in nekje do sredine decembra ter v zgodnjem spomladanskem času v marcu in aprilu. Rjavega medveda je mogoče loviti v LPN na Kočevskem, LPN Jelen in LPN Ljubljanski vrh. Po uplenitvi poskrbimo za izdajo ustreznih izvoznih dovoljenj (CITES), saj gre za zavarovano vrsto.

Pošljite povprašanje
[contact-form-7 id="665" title="Page contact"]

Prijavite se na e-novice

Obveščamo vas o novostih v naših loviščih!