+ 386 51 693 135 | janko.mehle@zgs.si | mag. Janko Mehle, vodja službe LPN

Lov fazana

Lov fazana je v Loviščih s posebnim namenom organiziran kot samostojni lov na fazna ali pa v kombinaciji z drugimi vrstami male divjadi, kot so poljski zajec, poljska jerebica in raca mlakarica ali pa celo v kombinaciji z lovom na parkljasto divjad.

Pri samostojnem lovu na fazana se lahko lovski gost odloči za lov fazana s kratkimi pogoni in odstrelom iz stojišč na visokoleteče fazane ali pa za lov fazana s pomočjo šolanih lovskih psov, zlasti ptičarjev. Psi z izvrstnim nosom najdejo fazane, jih s trdno stojo nakažejo vodniku ali lovcu in jo potem na povelje tudi preženejo iz njenih skrivališč.

Fazan v LPN Fazan Beltinci

Za lov fazana v kombinaciji z drugimi vrstami male divjadi se odločajo lovski gostje pretežno v jutranjih urah ter v območjih lovišč z nižjo vegetacijo, ki nudi vrstam male divjadi dovolj kritja za njihov obstoj in preživetje.

Lovski gostje se odločajo tudi za kombinacijo lova na fazana v jutranjih urah z lovom parkljaste divjadi na čakanje v večernih urah.

Skolarjenje v LPN Fazan Peskovci

Posebnost lova fazana v Sloveniji je sokolarjenje, ki ga izvajajo v LPN Fazan Beltinci.

Lov fazana v Loviščih s posebnim namenom izvajamo v LPN Fazan Beltinci, kjer imajo tudi svoje vzrejališče fazanov, v LPN Ljubljanski vrh, v nižinskem delu lovišča, ki je v neposredni bližini glavnega mesta Slovenije, in v LPN Kompas Peskovci, kjer je veliko zaraščenih kmetijskih površin, ki so primerno bivalno okolje fazana.

Lov izvajajo profesionalni lovci, ki poznajo lovišča in gibanje fazanov v njih.

Pošljite povprašanje
[contact-form-7 id="665" title="Page contact"]

Prijavite se na e-novice

Obveščamo vas o novostih v naših loviščih!